Om CottaK

CottaK er åbnet i foråret 2022. Hos CottaK kan du købe lækre terracotta- og keramikkrukker og andre produkter i disse materialer. Ved at vælge terracotta-produkter til din have eller bolig, tilfører du et varigt og holdbart naturmateriale, der kan holde i generationer.

Alle produkter du finder hos CottaK er udvalgt med tanke på en enkel, moderne skandinavisk stil. Smukke organiske former, brændte nuancer og naturlighed beskriver sortimentet. Det er vigtigt for mig, at du får en personlig shoppingoplevelse hos CottaK. Derfor lægger jeg stor vægt på den gode service, og at jeg kan stå inde for det, jeg sælger. Derfor finder du kun produkter hos mig, som jeg selv har lyst til at eje og udsmykke mit hjem eller have med.

Damen bag… Katrine

Da min mand Johannes og jeg flyttede ind på Tjørnebygård, begyndte jeg at drømme om at skabe min egen virksomhed i en af gårdens bygninger. Jeg er vild med godt design og æstetik – og jeg holder af at indrette vores hjem, terasse og have – altid med øje for materialer, mønstre og funktion. Jeg er mor til vildbasserne Eva og Aksel, og jeg nyder at tage dem med ud i vores frugthave – eller lege med dem i haven, hvor himlen føles så uendelig stor, fordi der er så fladt på Lolland.   

Jeg er uddannet mejeriingeniør, hvilket giver mig respekt for tilblivelsen af produkterne, jeg forhandler. Det tager tid at skabe en smuk krukke – præcis som det tager tid, når osten skal modne.  

Lidt om terracotta

Jeg sælger udelukkende høj-kvalitetsprodukter produceret af italiensk/toscansk terrecotta-ler. Ler fra Toscana er verdenskendt for sin høje kvalitet, idet det indeholder galestro og jernoxid. Galestro er en grå sten, der findes i ler-sedimenter i de øverste lag af den toscanske jord.

Terracotta betyder ”brændt jord” på italiensk, hvilket beskriver fremstillingsprocessen rigtig godt, idet produkterne brændes i 3 dage ved ca. 1000 grader. Herved opnås en frostresistens på op til -30°C.

Terracotta er et rent naturmateriale, og alle produkter er håndlavede efter ældgamle principper; derfor er hver enkelt krukke helt unik. Materialet samarbejder med omgivelserne, vind og vejr og vil over tid få den smukkeste patina. Hvis du passer godt på dine krukker, kan du give dem videre til generationerne efter dig.

Terracotta giver de optimale vækstbetingelser for planter, idet materialet er åndbart og underskål eller fødder sørger for perfekt dræning.

Den grå terracotta er iblandet grundstoffet mangan for at få den smukke farve frem.

Du kan enten handle i webshoppen her eller i butikken på Tjørnebygård.