Brands

Hos CottaK fører jeg tre nøje udvalgte brands – italienske Poggi Ugo, danske Bergs Potter og danske Familianna. Fælles for de tre mærker er fokus på design, æstetik og bæredygtige materialer. Jeg forhandler kun produkter, jeg selv har lyst til at eje. Der vil løbende kommende flere produkter til, efterhånden som jeg finder lige det, der passer ind i CottaK's univers.

Hvis du har et helt særligt ønske til en krukke, hjælper jeg dig gerne med at finde den, da jeg ikke har alle designs og alle størrelser hjemme.

Poggi Ugo

I det skønne Toscana mellem vinmarker og olivenplantager producerer Poggi Ugo deres unikke terracotta-produkter. Den over 100 år gamle familieejede virksomhed bruger terracotta-ler, der stammer fra deres egne udgravninger i nærheden af deres produktion. Herefter skal leret æltes, formes, tørres og brændes. Denne proces tager 25 - 120 dage – alt efter krukkens størrelse.  

Udtrykket i Poggi Ugos produkter er moderne og enkelt og med et organisk eller grafisk snit.

Jeg har selv besøgt Poggi Ugo's produktion og set, hvordan de håndlaver alle deres krukker, og jeg har nøje udvalgt de designs, du finder på webshoppen og i butikken.

Alle krukker fra Poggi Ugo er frostresistente til -30 °C, så de kan sagtens holde til at stå udenfor i den danske vinter. Vær dog opmærksom på at krukken skal drænes – fx ved at sætte den på krukkefødder, du ligeledes finder i webshoppen. 

Ud over krukker, forhandler jeg også væg-kunst og vaser fra Poggi Ugo.

      

Bergs Potter

Bergs Potter er et gammelt dansk familiefirma, der siden 1942 har designet og solgt terracotta-krukker. Produktionen foregår i Italien hos dygtige producenter, der har håndværket i fokus.

Hos CottaK finder du både terracotta-krukker og glaserede keramikkrukker fra Bergs Potter. Keramikkrukkerne er silikonebehandlet, hvilket betyder, at underskålen er vandtæt, så du behøver ikke at bekymre dig om grimme mærker der, hvor krukken har stået.

Designet i Bergs Potter er klassisk – men samtidigt moderne og enkelt med fine små detaljer. 

Familianna

Familianna er et helt nyt brand på keramikscenen, etableret i 2022. Det designes i Danmark og produceres hos en gammel keramikproducent i Córdoba i Andalusien, Spanien. Produkterne er håndforarbejde og af lokale råvare. Designet er moderne og farvestrålende og kan mixes og matches til den smukkeste farvepalette.

Jeg forhandler skåle og kander i forskellige størrelser fra Familianna.